Apel de proiecte în cadrul ediției Științescu 7.0 Clasic la Brașov
September 19, 2024

Fundația Comunitară Brașov lansează ediția 7.0  a programului Științescu Brașov, pilonul Clasic cu un buget de finanțare în valoare totală de 74.000 lei.

Vor fi selectate 5-7 proiecte cu un buget între 6.000 lei și 12.000 lei per proiect. Căutăm proiecte creative, inovatoare, care facilitează înțelegerea unor fenomene simple, cu care intrăm în contact în viața de zi cu zi. Cu această ocazie, copiii pot să descopere cum funcționează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne și cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.

Scrisorile de intenție pot fi depuse online până la data de 30.09.2024.

 

 

S-a finalizat cu succes cea de a 6-a ediție al Fondului Științescu
July 12, 2024

Ediția 6.0 HUB 2.0 a adus nouăți însemnate și binevenite, care împreună au contribuit la ridicarea fondului la un alt nivel de maturitate.

Cum se cuvine la final, am pregătit și noi o mică retrospectivă al ediție prin intermediul filmulețelor realizate din fotografiile și înregistrările scurte realizate pe parcursul implementării proiectelor.

RoDroizii – locul 1 național la Concursul Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci
May 12, 2024

Echipa de inventică a proiectului “Viața ECO – aer, apă, hrană, energie” al Academaiei de Informatică Brașov ,RoDroizii au ocupat locul 1 ocupat la etapa finală a Concursului Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci.

Micii științești din Sânpetru premiați la etapa județeană al Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică
May 10, 2024

Elevii  Tudor Florea şi Andrei Moldovan din clasa a VII-a al Școlii Gimnaziale Sânpetru pe data de 10 mai au obținut locul 2, cu 84 de puncte, la etapa judeţeană a Olimpiadei Nationale de Creativitate Ştiinţifică, la secţiunea “Ştiinţe aplicate”.

Lansăm Științescu 7.0!
April 18, 2024

Anul 2024 a adus noutăți în universul Științescu! Cu sprijinul partenerului nostru local Eviden Romania , pilonul Științescu HUB dezvoltat în cadrul Fondului Științescu Brașov se extinde anul acesta și în Cluj. Astfel, în colaborare cu Fundatia Comunitara Cluj, ne bucurăm să lansăm Științescu HUB 1.0 Cluj și Științescu HUB 3.0 Brașov.

Ateliere deschise cu mentori juniori Științescu la Școala Gimnazială Cristian
April 14, 2024

Joi, 11 aprilie a fost o zi plină de energie la Școala Gimnazială Cristian, unde, în cadrul proiectului  „VIAȚA ECO – Aer, Apă, Hrană, Energie” a avut loc ziua atelierelor deschise cu mentori juniori Științescu. Sala de sport a școlii și-a schimbat pentru câteva ore funcționalitatea și a devenit un circuit de laboratoare deschise, care îi așteptau pe cei 294 de elevi ai școlii să experimenteze și să cunoască mai îndeaproape mediul înconjurător. 

Cei 10 mentori juniori, elevi de calsa a X-a ai școlii, care s-au pregătit din timp cu ajutorul celor doi mentori adulți, Răzvan și Mitel Ardelean de la Academia de Informatică, timp de aproape o oră s-au ocupat cu amenajarea laboratoarelor deschise…

„VIAȚA ECO – Aer, Apă, Hrană, Energie”
March 6, 2024

Proiectul „VIAȚA ECO – Aer, Apă, Hrană, Energie” se aliniază trendului social de promovare a unui stil de viață sănătos și a unei economii de mediu sustenabile.

 

Peste 80 tineri din 3 comunități ale județului Brașov în cadrul unor workshop-uri testază gradul de poluare al atmosferei cu pulberi, radiații nucleare și electromagnetice (5G), respectiv măsoară diferiți indicatori ai calității apei, precum și nivelul de pesticide din alimente. Iar echipa de inovație realizează o unitate mobilă de energie regenerabilă hibridă solară și eoliană, dotată cu camere video și senzori, ce poate fi utilizată în aplicații agricole.

Crafts’n’ KIDS – proiect unde tehnologia modernă se întâlnește cu măiestria tradițională
March 6, 2024

Atelierele interactive  ale proiectului Crafts’n’ KIDS al Asociației ArtByte sunt adevărate laboratoare de creativitate, unde tehnologia modernă se întâlnește cu măiestria tradițională. Participanții descoperă împreună secretele creării obiectelor minunate precum cub interactiv; unelte de croșetat unice, interactive și construiesc prototipuri inovatoare folosind cele mai recente tehnologii, cum ar fi accesorii smart, care pot interacționa cu mediul înconjurător.

Școala din livadă – proiect de simbioză al tehnologiei și naturii
March 6, 2024

Proiectul “Școala din livadă” implementat la Școala Gimnazială Sânpetru de către Grupul de Inițiativă Sânpetru, are ca scop transformarea comunității locale prin educație și implicare. 

 

Grădina școlii va deveni un spațiu de educație experiențială, unde sub coordonarea vigilentă a mentorilor elevii mentorați vor practica experimentarea și învățarea aplicată a cunoștințelor din diferite domenii cum ar fi: biologia și tehnologia prin învățarea utilizării Farm Bot-ului; geografia și fizica prin construirea unei turbine eoliană și asamblare de panou solar; planificarea și realizarea unui bazin de decantare; plantarea și îngrijirea pomilor fructiferi.

Kraft3D, proiect ce împletește trecutul cu viitorul
March 6, 2024

Proiectul KRAFT 3D își propune să fie un proiect – intervenție care să sublinieze importanța meșteșugurilor și posibilitatea integrării tehnologiei cu acestea. 

 

În cadrul proiectului, 200 de elevi și 10 profesori din Școala Gimnazială Vulcan și Școala Primară Mina 1 Mai din județul Brașov vor participa la traininguri și ateliere de robotică și printare 3D.