JURIU ȘI MENTORI

Ediția a 3-a a lui Științescu Brașov a reunit în echipa juriului 11 persoane cărora le mulțumim pentru disponibilitate, implicare și viziune.

 

Cristi Irimia – General Manager Siemens Industry Software

Îmi place mult ideea Stiintescu şi doresc să contribui la selecţia unor proiecte care să îmbunătăţească procesul educaţional din România.Conceptul “Industry 4.0” schimbă fundamental modul în care oamenii interacţionează cu mediul digital. În opinia mea, educaţia de tip STEM pentru tineri este necesară pentru că România să progreseze de la stadiul de ţară cu o forţă de munca ieftină către nivelul de ţară integrată în ecosistemul digital.

 

Andrei Dumbravă – IAM Consultant ATOS 7

De peste 12 ani sunt implicat în proiecte non-guvernamentale ce au ca scop descoperirea și sprijinirea tinerelor talente în industria Informației și a Tehnologiei. La început a fost un proiect mic in liceul meu, ulterior a devenit unul din cele mai mari festivale tehnologice la nivel national (GrepIT). Acum este Fondul Științescu pe care îl susțin pentru că stimulează creativitate și capacitatea de inovare a adolescenților, a oamenilor care doresc să facă diferența. Este un proiect local ce se desfașoară în comunitatea mea și îmi place să mă implic în dezvoltarea comunității din care fac parte.

Ca și companie dorim să ne implicăm în dezvoltarea sustenabilă a comunității din care facem parte de peste 7 ani (Atos are peste 300 de angajați în Brașov). Fondul Științescu este o oportunitate pentru noi de a interacționa cu oameni pasionați și dedicați pasiunilor lor.

 

Aurelia Florea – HR Manager Miele

Prioritatea mea constă în implementarea de sisteme pentru dezvoltarea și creșterea potențialului uman. Domeniul în care activez este unul foarte dinamic și trebuie să fii mereu cu un pas înainte față de ce se întâmplă în jurul tău. Atunci când lucrezi pentru o companie premium brand toate acțiunile trebuie să reflecte acest lucru. Îmi place ceea ce fac, sunt 100% dedicată obiectivelor pe care le am de îndeplinit și sunt o perfecționistă. Eu am convingerea că, în momentul în care ești forțat să-ți depășești limitele, dai cele mai bune rezultate, mai cu seamă dacă ai lângă tine o echipă cu care să împărtășești aceeași viziune.

 

Cristina Popa – director financiar Duvenbeck

Alaturi de compania ce o reprezint (Duvenbeck) sustinem permanent filantropia, îndeosebi la nivelul comunității brașovene. Suntem alături de tot ce presupune Fondul Științescu, program dezvoltat și implementat în cadrul Fundației Comunitare. Credem în abilitățile și creativitatea tinerilor romani pentru inovație .

În calitate de membru al juriului în această ediție îmi doresc să contribui la dezvoltarea unor proiecte interesante în randul pasionaților de STEM , ce promit doar un impact pozitiv tuturor celor pasionați de această lume fascinantă a științelor.

 

Alina Porumb – membru Consiliu Consultativ al FCBV

Alina Porumb are o experiență de 18 ani în gestionarea programelor de finanțare pentru dezvoltarea comunitară, susținând procese de gândire strategică și evaluare pentru fundații finanțatoare și fundații comunitare din România și la nivel internațional. 10 ani a fost directorul programului de dezvoltare a fundațiilor comunitare din Asociația pentru Relații Comunitare Cluj, pozitie din care a participat și la dezvoltarea la nivel național a etapei pilot a programului Științescu. În relație cu Fundația Comunitară Brașov, Alina susține ca membru în consiliul consultativ al fundației procesele de gândire strategică și de evaluare atât la nivel de fundație, cât și pentru programele de finanțare.

 

Ioana Daia – Membru fondator Fundația Comunitară Brașov

Am avut nevoie de mulţi ani pentru a-mi descoperi pasiunea faţă de proiectele antropologice şi de voluntariat, care au devenit ulterior o constantă în viaţa mea. Simt acum nevoia de a trece la o etapă superioară, în care totul să se întâmple la un nivel profesionist şi, mai ales, în Braşov, judeţul în care m-am născut. Aceasta etapă este Fondul Științescu Brașov

 

Mihaela Andries – membru Consiliu Consultativ al FCBV

Cred că o schimbare autentică se întâmplă într-un om doar atunci când se implică profund într-o experiență. De aceea cred și în educația făcută prin implicare practică, proiecte și joc. Cred că noi învățăm și creștem frumos atunci când suntem conectați cu alți oameni care ne apreciază, când avem un cadru potrivit pentru creativitate, exprimare liberă și când putem oferi celorlați din ceea ce suntem. Așa cum face Fondul Științescu.

 

Sabin Borsaru – Scrum Master QA Specialist Pentalog

Mă declar un entuziast și puternic susținător a tot ce reprezintă tehnologie abordată într-un mod altfel. La Pentalog încercăm să fuzionăm ideea digitală cu concepte creative, care să trezească dorința experimentării la nivelul comunității locale de tineri și nu numai. Organizăm stagii gratuite de practică, ateliere specifice și sesiuni de PentaBAR-uri, unde participanții pot dezvolta o paletă mai largă de cunoștințe tipice domeniului IT.

Fondul Științescu mi se pare un concept interesant, care preîntâmpină spectrul unui viitor complex și mai eficient. Este o onoare pentru mine să fac parte activ din membrii juriului și să contribui și altfel la selecția celor mai potrivite idei menite să facă diferența între astăzi și mâine.

 

Monica Bildea – Director Marketing Raptronic

Misiunea declarată a companiei pe care o reprezint, RAPTronic, este de a influența prin inovație și excelență industria globală și comunitatea locală.

În acest sens, ne exercităm asiduu pasiunea pentru inginerie și tehnologie în ceea ce privește componenta globală și ne alăturăm FCBV pentru susținerea proiectelor care au un impact major în educația concentrată pe știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică a comunității brașovene.

Personal cred în educație ca element esențial în hrănirea și cultivarea curiozității native a copiilor, în dezvoltarea lor echilibrată și în cele din urmă în reabilitarea și progresul întregii societăți.

“Educația ne descoperă perspectiva fericirii viitoare a neamului omenesc”. I. Kant

 

Ruxandra Oprica – Director program – Centrul de Pregătire Vocațională „ZIUREL”, Fundația pentru Asistență Socială și Tineret (FAST)

Cred cu tărie în rolul și importanța experienței practice în învățare, fie ea într-un cadru formal sau nonformal, și încerc să dezvolt permanent ateliere la care elevii să participe cu drag, să fie utile pentru viața lor, să le creeze amintiri memorabile. Mă încântă mult și îmi dă speranță când aflu despre inițiative noi în domeniul educației, cum sunt cele susținute și propuse către Fondul Științescu. Cred că reprezintă o oportunitate grozavă de a apropia elevii de subiectele STEM, de a contribui la performanțele lor școlare, la dezvoltarea lor emoțională și la evoluția socială. Iar din toate acestea avem de câștigat cu toții. Dacă avem grijă cum ne formăm copiii, ce semințe plantăm, ne putem bucura cu siguranță de roadele culese! Mă bucur că și fondatorii și partenerii Fondului Științescu au ales să fie cei care plantează semințe și contribuie astfel la viitorul generațiilor tinere!

 

Anisoara Stoian – Manager Contabilitate de Gestiune

Am primit cu incantare invitatia de a participa la jurizarea proiectelor educationale care au aplicat la Fondul Stiintescu, aflat la cea de-a treia editie. Benchmark, in calitate de companie respectabila si responsabila in comunitatea in care activeaza, se implica in proiecte de Responsabilitate Sociala (CSR – Corporate Social Responsibility). Cu ajutorul Fundatiei Comunitare Brasov, specialist si consilier de incredere pentru companiile din Brasov cand ne referim la CSR, am decis sa ne implicam in finantarea Fondului Stiintescu, adresat elevilor si liceenilor.

Consideram ca tinerii brasoveni merita sa aiba sansa de a participa la proiecte interesante, care sa le deschida apetitul de a invata, a cerceta, a explora si a experimenta, implicit de a aborda domenii noi astfel incat acestea sa genereze un prim pas in viitoarele lor cariere, pe care ni le dorim a se desfasura in Romania si, eventual, in Brasov.

 

 

Juriul independent al edițiilor 1.0 și 2.0 a fost format din:

 

Andrei Dumbravă – IAM Consultant ATOS

Cristi Irimia – General Manager Siemens Industry Software

Aurelia Florea – HR Manager Miele

Ioana Daia – Membru fondator Fundația Comunitară Brașov

Roxana Carceag – Trainer Soft Skills si Coordonator departament Training/ Benchmark Electronics
Alături de compania pe care o reprezint, susțin Fondul Științescu deoarece ne dorim să ne implicăm în viața socială și educațională a frumoasei comunități brașovene. În ceea ce mă privește, sunt onorată de propunerea de a fi parte activă în această acțiune filantropică și, totodată, entuziasmată de întregul proces, începând cu selecția și jurizarea proiectelor și continuând cu implementarea lor. Împreună putem construi un “mâine” mai bun și mai generos pentru comunitatea noastră.

Alina Moldovan – Membru fondator Fundația Comunitară Brașov, coordonator program Fondul Științescu Brașov- ediția I, psihoterapeut și co-owner EquilibruPsi

Sunt într-o continuă căutare și descoperire de Sine și de Ceilalți, uneori epuizantă, însă cel mai adesea profund împlinitoare. Cred că tinerii și copiii brașoveni au posibilitatea, prin Fondul Științescu de a descoperi bucuria învățării și a vieții. Pentru ca acest lucru să devină realitate, e important să trecem la acţiune și să contribuim la evoluţia pe care educația în comunitatea noastră o merită!