DESPRE PROGRAM

Ediția 5.0 (2022-2023) este în derulare, cu sprijinul financiar al companiilor: RAP Group, Miele, Duvenbeck, Pentalog și al partenerului Romanian American Foundation.

 

Credem în capacitatea fiecărui om de a-și depăși limitele, de a fi creatorul unei realități în acord cu potențialul și nevoile sale. Credem în resursele adânc însămânțate în ființa noastră și în evoluția prin educație. Credem în formatorii care îi îndrumă pe tineri să își dezvolte abilităţile mai mult decât memoria, să lucreze împreună mai mult decât prin competiţie, să își folosească creativitatea pentru a inova şi a fi mai aproape de acel viitor pe care şi-l doresc.

 

Pentru aceşti formatori pasionați de “educaţie altfel” şi de “ştiinţele exacte”, facem parte din programul național Fondul Ştiinţescu, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din Româniași facilităm existența acestui instrument în Brașov.

 

Fundația Comunitară Brașov, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și finanțatorii locali, încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor între 6 şi 18 ani. Vizăm alternative inovatoare din domeniul STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) și sprijinim activități interdisciplinare, cu viziune pe termen lung și focus pe dezvoltarea de abilități: muncă în echipă, creativitate, rezolvare probleme, etc.

 

Ediția 4.0 (2020-2021) este în derulare, cu sprijinul financiar al companiilor: RAP Group, ATOS, Benchmark ElectronicsMieleDuvenbeck, PentalogDiverco și al partenerului Romanian American Foundation.

 

Ediția 3.0 (2019-2020) susține implementarea a 13 proiecte noi, cu un total contractat de 163.196 RON prin sprijinul financiar al companiilor: Benchmark Electronics, RAP Tronic, Duvenbeck, MieleATOS,  Pentalog, Schaeffler, Diverco PM și al partenerului Romanian American Foundation prin matching cu suma de 15.000 USD. Aceiași finanțatori contribuie și la costurile administrative de implementare a programului la nivel local.

 

Ediția 2.0 a Fondului Științescu Brașov (2018-2019) a finanțat 12 proiecte cu un total de 140.000 lei, 55.000 lei  oferiți de Romanian American Foundation și 85.000 lei mobilizați de Fundația Comunitară Brașov de la finanțatori locali: Benchmark ElectronicsMiele RomâniaATOSDuvenbeck și Hastag Kiwi.

Află povestea celor 12 proiecte finanțate în ediția 2.0 aici.

 

În ediția pilot (2017-2018), fondul în valoare de 100.000 de lei, a fost constituit cu ajutorul a 5 companii locale (Benchmark, Viessman, Siemens, Turist Info, Hastag Kiwi) şi a partenerului Romanian American Foundation. Cele 10 proiecte STEM finanțate, au adus mai aproape de provocările științei, astronomiei, tehnologiei și roboticii peste 1.480 de copii și tineri din Braşov. Mai multe informații despre proiectele finanțate și rezultatele acestora se găsesc în filmul de prezentare al ediției pilot Științescu Brașov 2017.

 

În prezent, Fondul Științescu este implementat de 13 fundații comunitare din țară, toate desfășurând competiții similare de proiecte locale în: București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Prahova, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și Țara Făgărașului.

 

Poți rămâne aproape de noutăți pe pagina de facebook Fondul Științescu Brașov și  pe canalul de youtube Fondul Științescu – Fundația Comunitară Brașov.