ROBO PlayLABS – Grupul PLAYLABS format din 4 profesori ai școlii gimnaziale nr. 11 “Șt.O.Iosif” Brașov și un coordonator al activităţilor practice din partea Asociației Agile HUB
July 13, 2017

Proiectul “ROBO PlayLABS” dorește să încurajeze pasiunea pentru științe și tehnologie a elevilor printr-o abordare creativă interdisciplinară și prin mentorarea primilor pași în lumea tehnologiei.

Atelierele practice din cadrul acestui proiect au la bază o abordare creativă față de știință și tehnologie prin utilizarea roboților programabili Wonder Workshop Kit Dash and Dot.

La sfârșitul atelierelor, participanții vor avea competențe de bază de programare a unui robot în vederea îndeplinirii unei sarcini specifice. Vor rezolva creativ probleme pentru a finaliza o sarcină folosindu-se de cunoștințe dobândite în matematică, mecanică, fizică. Își vor dezvolta abilitatea de a colabora și de a lua decizii, dar vor exersa și spiritul de echipă, perseverența și proactivitatea.

 
Beneficiari direcți: 70 de copii cu vârste cuprinse între 9-14 ani

 
Finanțare: 11.000 lei

 
Echipa de implementare:

Georgeta Radu – coordonator proiect – șef catedră arie curriculară ”Științe și Tehnologie”, profesor de Educație Tehnologică, Desen și Informatică, coordonator programe parteneriate, consilier cu probleme educative și activități extra curriculare.
Grigore Camelia – mentor Ciclul primar – profesor învățământ primar, implicată în proiecte Erasmus și Comenius.
Vasiliu Georgeta – mentor Ciclul Gimnazial – profesor matematică, responsabil proiectare-coordonare-evaluare-control al activității didactice, participare în proiecte Erasmus+ și Comenius.
Lucica Ghișe – mentor Ciclul Gimnazial – profesor matematică, licențiată în matematică/fizică/informatică.
Florin Avasiloaie – coordonator activități practice – reprezentant partener Agile HUB (ONG care oferă programe de educație non-formală pentru copii în domeniul tehnologiei informației), absolvent în domeniul tehnologiei informației, implicată în proiecte creative pentru copii în cadrul AgileHUB (ScriuCod).

 

Pagina de Facebook: ROBO Playlabs – Fondul Științescu Brașov

Rezumatul călătoriei din ediția a 2-a, pentru că 3 este încă în toi
Da, au sosit microscoapele!