SmartByte: Inteligența Artificială în mâinile elevilor
July 6, 2023
Grupul de inițiativă Mountain Will format de mentori crescuți de Academia de Informatică Brașov, a aplicat la Științescu 5.0 și a obținut finanțarea pentru proiectul valoros și inovator SmartByte care a inclus 2 direcții de activitate.
Stimularea și capacitarea a 68 de tineri prin intermediul educației STEAM mai precis organizarea a 6 workshop-uri axate pe înțelegerea și cunoașterea inteligenței artificiale și a aplicațiilor demonstrative în Machine Learning;
Secțiunea de performanță, în cadrul căreia s-au format 2 echipe de câte 6 elevi care au realizat, sub îndrumarea mentorilor, 2 mașinuțe care se conduc singure ” self driving cars” în stare să navigheze pe o planșă și să ocolească obstacole pe bază de recunoaștere de imagine, conform cerințelor WRO2023 – World Robotics Olympiad.
 Echipele au participat la această competiție, unde au câștigat locurile 2 și 3 la nivel național. În total, au fost realizate 120 ore de mentorat desfășurate pe parcursul mai multor întâlniri.
Maxime felicitări pentru efortul depus și pentru rezultatele excepționale obținute, prin intermediul cărora ati reprezentat într-un mod grozav Brașovul în domeniul roboticii la nivel național.
Proiectul Metavers studio, lumea de joacă a elevilor
Clubul micilor inventatori – proiect de inițiere în domeniul STEAM