Proiectul Metavers studio, lumea de joacă a elevilor
July 6, 2023
Academia de Informatică Brașov a propus în cadrul Științescu 5.0 proiectul Metavers, un proiect inovator și foarte creativ care a stimulat mințile și imaginatia copiilor.
Echipa de proiect a amenajat studio-ul Metavers și au fost demarate 4 workshop-uri cu câte 46 de elevi în care copii au realizat animații pentru ochelari VR, iar videoclipurile realizate au fost postate în Social Media.
În cadrul secției de Cercetare-inovare VR s-au realizat studii de piață, s-au documentat, au fost mentorați și a luat naștere proiectul “TimeVault”, un produs software de Realitate Augmentată implementat în genul “Treasure Hunt”.
Un element surpriză al proiectului a fost realizarea unui model 3D al Domnului Științescu care figura ca personaj în cadrul acestui proiect joc.
Doi dintre elevii realizatori ai proiectului de inovare, au participat sub numele de echipa “Digital RoAR” la concursul “Infoeducația” etapa județeană care a avut loc la Liceul Andrei Șaguna. Cu toate că nu s-au calificat la etapa națională, este important de menționat că este pentru prima dată când o echipa a Academiei participă la această competiție care are valoare de Olimpiadă și este organizată de MEC.
 Academia de Informatică Brașov și-a demonstrat capacitatea continuă de inovare si reinventare, într-o lume în care tehnologia evoluează exponențial, abordand foarte curajos și aplicat domeniul VR și AR, implicând noi mentori, a reușit să formeze copii și tineri în spiritul Științescu.
Felicitări și mult succes în continuare!
Clubul micilor inventatori – proiect de inițiere în domeniul STEAM
SmartByte: Inteligența Artificială în mâinile elevilor