Descoperă povestea video a proiectului implementat:
Noutăți din timpul implementării disponibile AICI.
În cadrul proiectului, se înființează Clubul săptămânal “Semințe de științe”, cu un minim de 12 întâlniri cu activități specifice de grădinărit și experimente din sfera științelor naturii pe teme incluse în programa claselor III-IV. Experimentele vor răspunde curiozității copiilor despre cum respiră plantele, cum se hrănesc, cum comunică, ce univers întreg se ascunde într-un pumn de pământ, cum “reciclează” natura.
”Facem cunoștință cu microorganisme, observăm cicluri de viață, procese și lăsăm loc pentru a face alte investigații ale mediului natural, în funcție de întrebările și curiozitățile care vor apărea pe parcurs dinspre copii. Partea de grădinărit este valoroasă prin interdisciplinaritate, dar mai ales prin aplicarea principiilor de permacultură. Îngrijirea plantelor de la stadiul de sămânță cultivă responsabilitatea, răbdarea, curiozitatea; proiectarea și designul unei gradini antrenează imaginația și creativitatea, încurajează colaborarea și dezvoltarea de abilități de rezolvare a problemelor.”
Pe baza experimentelor dezvoltate și testate în cadrul Clubului “Semințe de știinte”, vor fi elaborate 4 kituri educationale care vor pune accent pe dezvoltarea abilităților de analiză, integrare și comunicare a informațiilor și care vor fi folosite pentru a desfășura ateliere interactive cu clasele a III-a și a IV-a, intrând în oferta permanentă a centrului Schubz.
Beneficiarii direcți: 75 de copii de ciclu primar din Râșnov si împrejurimi, grupați astfel: un grup de 15 copii (8-12 ani) înscriși direct de către părinți în cadrul Clubului “Semințe de științe” și un al doilea grup format din elevii a două clase de ciclu primar (a III-a si a IV-a) din Școala nr. 2 din Râșnov.
Finanțare: 13.835 lei
Implementat de echipa Centrului de Educație pentru Dezvoltare Durabilă Schubz din Râșnov, prin Asociația Mioritics.
Pe facebook găsiți informații despre activități aici: