Am lansat ediția a doua a Fondului Științescu
April 3, 2018

Lansăm cea de-a doua ediție a Programului Fondului Științescu.

Ne propunem ca prin Fondul Științescu să încurajăm pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor între 8 şi 18 ani. Ne dorim ca, prin oferirea unor alternative inovatoare, elevii brașoveni să devină interesați de domeniul STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) și să urmărească din pasiune să-și dezvolte o carieră în inovație și tehnologie.

Căutăm proiecte creative, inovatoare, care arată că ştiinţele precum matematica, informatica, chimia, fizica, biologia, tehnologia, robotica, astronomia, aeronautica, arhitectura pot fi interesante şi incitante pentru tineri, facilitându-le înţelegerea unor fenomene simple, cu care intră în contact în viaţa de zi cu zi. Cu acestă ocazie, tinerii pot să descopere cum funcţionează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne şi cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.

Valoarea financiară totală a ediției 2018 a Fondului Științescu Braşov este de 140.000 lei, iar suma maximă care poate fi accesată de către un candidat pentru un proiect este de 14.000 lei, în funcție de complexitatea proiectelor. Încurajăm 10-15 proiecte pe care să le susținem cu sume cuprinse între 7.000 și 14.000 de lei. Propunerile pot fi făcute de către profesori și învățători, echipe compuse din elevi, profesori sau studenți, pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale.

 

Aici poți citi ghidul de finanțare, calendarul fondului și formularul de aplicație. Programul îi încurajează pe cei care vor să aplice să propună proiecte educaționale care promovează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea abilităților mai mult decât transmiterea informațiilor.

Împreună cu un grup de mentori, membrii echipei Fundației Comunitare Brașov vor oferi celor care vor să aplice suport pentru scrierea și implementarea proiectelor. Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de sprijin în comunicare, motivarea şi implicarea elevilor și în managementul proiectelor.

Programul Științescu este implementat în Brașov de Fundația Comunitară, alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali Benchmark Electronics, Miele, ATOS, Duvenbeck, Hastag Kiwi.

Fondul Științescu se desfăşoară și în orașele București, Iași, Ploieşti, Odorheiul Secuiesc, Tg. Mureș, Cluj-Napoca, Galați, Oradea, Sibiu, Făgăraş şi Bacău, prin fonduri similare gestionate de fundațiile comunitare locale.

Apel de proiecte în cadrul ediției Științescu 7.0 Clasic la Brașov
S-a finalizat cu succes cea de a 6-a ediție al Fondului Științescu