Conferința de presă Fondul Ştiinţescu Brașov
March 29, 2017

Fundația Comunitară Brașov a avut  prima conferinţă de presă despre programul ”Fondul Științescu Brașov”, în data de 22 martie 2017 la Primăria Municipiului Brașov. Programul  își propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 18 ani.

 

˝Prin Fondul Științescu intenţionăm să sprijinim 8-12 proiecte, cu sume cuprinse între 4.000 și 12.000 de lei – propuneri creative, inovatoare, care arată că ştiinţele precum matematica, informatica, chimia, fizica, biologia, robotica, astronomia, meteorologia, aeronautica, arhitectura pot fi interesante şi incitante pentru tineri, facilitându-le înţelegerea unor fenomene simple, cu care intră în contact în viaţa de zi cu zi. Dorim să încurajăm copiii să se apropie de științele exacte și să poată pune în practică lucrurile teoretice pe care le învață la școală˝, a declarat Alina Moldovan, coordonatorul proiectului.

 

Fundația Comunitară Brașov îi încurajează pe cei care vor să aplice să propună proiecte educaționale care promovează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea de abilități mai degrabă decât transmiterea de informații.

 

Propunerile pot fi făcute de către profesori și învățători, echipe compuse din elevi, profesori sau studenți, pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale.

 

Împreună cu un grup de mentori, membrii echipei Fundației Comunitare Brașov vor oferi celor care vor să aplice suport pentru scrierea și implementarea proiectelor. Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de sprijin în comunicare, în susținerea implicării elevilor și în managementul proiectelor.

 

Foto: Primăria Brașov (Andrei Paul)

S-a finalizat cu succes cea de a 6-a ediție al Fondului Științescu
RoDroizii – locul 1 național la Concursul Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci