Ateliere deschise cu mentori juniori Științescu la Școala Gimnazială Cristian
April 14, 2024

💚 Joi, 11 aprilie a fost o zi plină de energie la Școala Gimnazială Cristian, unde, în cadrul proiectului  „VIAȚA ECO – Aer, Apă, Hrană, Energie” a avut loc ziua atelierelor deschise cu mentori juniori Științescu. Sala de sport a școlii și-a schimbat pentru câteva ore funcționalitatea și a devenit un circuit de laboratoare deschise, care îi așteptau pe cei 294 de elevi ai școlii să experimenteze și să cunoască mai îndeaproape mediul înconjurător. 

🌟Cei 10 mentori juniori, elevi de calsa a X-a ai școlii, care s-au pregătit din timp cu ajutorul celor doi mentori adulți, Răzvan și Mitel Ardelean de la Academia de Informatică, timp de aproape o oră s-au ocupat cu amenajarea laboratoarelor deschise, după care au urmat 4 ore foarte intense, când clasele veneau pe rând, iar fiecare mentor junior prezenta și răspundea la întrebările puse.

🌱📖 Participanții au putut învăța și experimenta despre:

  • analiza apei, respectiv cun se poate filtra apa în situații de criză,
  • cum funcționează o casă pasivă, ce utilizează doar energii regenerabile,
  • cum se poate analiza calitatea aerului și care sunt pragurile critice,
  • cum funcționează un panou solar,
  • cum funcționează roboții solari.

🌈👏 Întrebările, râsetele, curiozitatea și energia învățării au caracterizat atmosfera și s-a dovedit din plin, că știința este și poate fi un element de conectare și de interes comun, care explorat și învățat prin latura ei practică atrage pe toată lumea.

💖 Mulțumim pentru susținerea oferită de către conducerea școlii și a echipei de profesori în acest demers de a apropia copiii și mai mult de educația STEAM.

Mulțumim pentru susținere partenerului național RAF și finanțatorului local Duvenbeck.

S-a finalizat cu succes cea de a 6-a ediție al Fondului Științescu
RoDroizii – locul 1 național la Concursul Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci