Ateliere deschise cu mentori juniori Științescu la Școala Gimnazială Cristian
April 11, 2024

 Joi, 11 aprilie a fost o zi plină de energie la Școala Gimnazială Cristian, unde, în cadrul proiectului  „VIAȚA ECO – Aer, Apă, Hrană, Energie” a avut loc ziua atelierelor deschise cu mentori juniori Științescu. Sala de sport a școlii și-a schimbat pentru câteva ore funcționalitatea și a devenit un circuit de laboratoare deschise, care îi așteptau pe cei 294 de elevi ai școlii să experimenteze și să cunoască mai îndeaproape mediul înconjurător. 

Cei 10 mentori juniori, elevi de calsa a X-a ai școlii, care s-au pregătit din timp cu ajutorul celor doi mentori adulți, Răzvan și Mitel Ardelean de la Academia de Informatică, timp de aproape o oră s-au ocupat cu amenajarea laboratoarelor deschise, după care au urmat 4 ore foarte intense, când clasele veneau pe rând, iar fiecare mentor junior prezenta și răspundea la întrebările puse.

Participanții au putut învăța și experimenta despre:

  • analiza apei, respectiv cun se poate filtra apa în situații de criză,
  • cum funcționează o casă pasivă, ce utilizează doar energii regenerabile,
  • cum se poate analiza calitatea aerului și care sunt pragurile critice,
  • cum funcționează un panou solar,
  • cum funcționează roboții solari.

Întrebările, râsetele, curiozitatea și energia învățării au caracterizat atmosfera și s-a dovedit din plin, că știința este și poate fi un element de conectare și de interes comun, care explorat și învățat prin latura ei practică atrage pe toată lumea.

Mulțumim pentru susținerea oferită de către conducerea școlii și a echipei de profesori în acest demers de a apropia copiii și mai mult de educația STEAM.

Mulțumim pentru susținere partenerului național RAF și finanțatorului local Duvenbeck.

Târgul KRAFT 3D la Școala Gimnazială Vulcan
4 proiecte HUB finanțate în cadrul Fondului Științescu 6.0