Școala de Vară-Learnex 2019
May 13, 2019

Descoperă povestea video a proiectului implementat: 

Proiectul “Școala de Vară-Learnex 2019” oferă un context educațional interactiv, cu un mod diferit de predare și abordare, o educație care să urmărească dezvoltarea calităților personale ale omului, inteligență emoțională și socială, empatia, atitudinea laterală, încrederea, curajul, buna-voință, flexibilitatea, creativitatea. Scopul educațional este realizarea unor proiecte ce au la baza principiile matematicii, fizicii și chimiei, etc, proiecte care presupun îmbunătățirea calității vieții (sănătate, utilizarea eficientă a energiei și apei, agricultura, etc.).

 

Copiii învață într-un mod interactiv, experimental, despre procese care se întamplă în jurul lor și care în ultima vreme au devenit prioritare (energii regenerabile, economie de energie, moduri sănătoase de viață și alimentație, utilizarea eficientă a resurselor, reciclare, etc). Parte dintre aceste concepte vor fi explicate fie cu ajutorul unor kituri educaționale, fie prin mijloace audiovizuale. Kiturile de Lego constituie mijloacele de prototipare a noilor idei, iar pentru aceasta cei mici vor trebui să-și însuseașca și noțiuni de mecanică și programare.

 

Mesajul echipei este: ”Vrem să stimulam interesul copiilor către aprofundarea disciplinelor exacte, să-i ajutăm să aibă o abordare integrativă a oricarei probleme, să fie capabili nu doar să o identifice, ci și să caute soluții de impact. Vrem să îi învățăm cum să gestioneze un proiect de la inceput la bun sfârșit, să intereze și să caute feedback de la useri, integrandu-i in soluțiile lor.

Pasul 1:

  • 120 de copii, cu varsta cuprinsă între 6-14 ani, din Muncipiul Brașov vor beneficia gratuit de câte 2 ședinte de robotică;
  • 4 cadre didactice, cărora li se va prezenta o soluție pentru educație, pentru auto-educație, o educație prin experiență, pentru identificarea și rezolvarea problemelor reale, a căror implicare ne-o dorim în activitatea propriu-zisă;
  • 4 elevi/studenti, care vor experimenta partea pedagogică alături de copiii care le vor fi elevi și de profesorii care îi vor însoți.

Pasul 2: Identificarea a 6-10 copii cu abilități și aptitudini în domeniile tehnice, IT și al industriilor creative pe care să-i consiliem, mentorăm, pentru realizarea unui proiect comun Smart City.

Pasul 3: 1 proiect de final de proiect Smart City”

 

Beneficiari direcți: 212 copii, cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani

Finanțare: 13.400 lei

Implementat de echipa Asociației SUPORT REGIUNEA CENTRU.

Pe facebook îi găsiți aici:

RoboIT 9
Semințe de științe