ProtoShop Live
May 10, 2019

Descoperă povestea video a proiectului implementat:Proiectul ProtoShop Live oferă elevilor de liceu ocazia unui curs de design de obiect, centrat în jurul tehnologiei imprimării 3D.

 

Inițiatorii declară: ”dorim să îi stimulăm pe cursanți să găsească un beneficiar real pentru creația lor. Astfel, le vom angrena gândirea critică  și îi vom stimula în rezolvarea problemelor. Ei vor înțelege de la sursă care este nevoia pe care ar putea să o rezolve obiectul creat și se vor antrena în a face cercetare, vor colabora în echipă și vor comunica atât în interiorul echipei, cât și cu beneficiarii.”

 

Proiectul este cap coadă despre adaptabilitatea la solicitările unei societăţi în continuă mişcare prin învățarea de noi abilități, prin provocarea dată de crearea și testarea unui nou produs și prin spiritul antreprenorial pe care îl antrenează.
În centrul proiectului stă învățarea tehnologiei 3D, a aplicațiilor ei și a modului de operare al imprimantelor. Cursul include un modul de comunicare, iar elevii învață să proiecteze un material vizual, de exemplu un afiș sau un vizual pentru Instagram. Abilitățile de comunicare scrise și orale vor fi antrenate atunci când elevii își vor susține creația în fața clasei și vor răspunde la întrebări. De asemenea, ei vor fi încurajați să realizeze un film de prezentare primind și câteva noțiuni de editare video. Ei vor dezvolta și o literatură în jurul creației lor, respectiv o descriere, un nume și un slogan sau o modalitate de folosire, după caz.

 

Beneficiari direcți: 20 elevi de liceu

Finanțare: 14.000 lei

Implementarea este făcută de Asociația Laborazon, în parteneriat cu Colegiul ”Nicolae Titulescu” Brașov.

 

Pe facebook îi puteți găsi aici:

RoboIT 9
Semințe de științe