Fondul Științescu finanțează proiecte care pot ajuta copiii să
își dezvolte pasiunea pentru știință.
Experimentarium
May 10, 2019
Descoperă povestea video a proiectului implementat:
Proiectul este o continuare a inițiativei precedente cu o locație stabilă de data aceasta, prin organizarea și dotarea unui centru de educație multidisciplinară STEM.
Atractivitatea centrului va avea la bază 3 factori:
Decorarea spațiului într-un mod care să inspire știință si tehnologie de la prima vedere (parte din acestea sunt deja realizate și includ o machetă de mari dimensiuni a rachetei Falcon9 Heavy a lui Elon Musk, o reprezentare a spiralei ADN, un perete de 4mp amenajat cu sticlărie de laborator, reprezentarea 3D unui atom de mari dimensiuni și multe altele)
Prezentarea de instalații/experimente interactive care vor starni din nou mirarea si curiozitatea copiilor (fluide feromagnetice, panouri interactive cu circuite electrice și experimente de optică, microscop digital, braț robotic, diverse echipamente SMART, etc)
Realizarea și prezentarea de instalații care integrează tehnologie multimedia interactivă (de ex. suprafete multitouch/multiuser), instalații care folosesc realitatea augmentată sau integreaza diverși senzori (Kinect, senzori de presiune, de culoare, etc.). Avantajul acestei abordari tehnologice o constituie versatilitatea și usurința cu care poate fi customizată în funcție de tematica ce se va schimba periodic (ecologie, biologie, microbiologie, astronomie, chimie, fizică, etc).
Copii vor avea la dispozitie aceste instalații și echipamente pe care le vor putea explora singuri sau vor asista la prezentări efectuate de voluntari. Cei mai activi și mai interesați copii vor participa în viitor la cursurile tematice (electronică Arduino, programare, imprimare 3D) cu o continuitate si aplicabilitate practică a cunoștiințelor însușite.
Beneficiari direcți: 160 de copii
Finanțare: 13.800 lei
Echipa de implementare:
Ciprian Branea – coordonator de proiect, de profesie economist, programator IT de 15 ani, autodidact,
maker, pasionat de electronica, robotica, tehnologii inovatoare si eco-energy
Sabina Ioana Craciun – masterand “Sisteme mecatronice pentru industrie si medicină ” la Universitatea
Transilvania din Brașov