Proiectul propune o serie de activități pe parcursul cărora elevii studiază proprietăți fizice, chimice și biologice ale alimentelor sănătoase, folosind mijloace moderne de investigație. Elevii fac legătura între ceea ce învață la clasă despre calorimetrie, proprietățile fizice, chimice și biologice ale alimentelor nepreparate termic și modul concret, întâlnit zilnic, în gospodărie și viața de zi cu zi. Cu alte cuvinte proiectul asigură legătura dintre teorie și practică aducând un plus de informație precum și o abordate inter/transdisciplinară. Activitățile propuse centrează în mod real activitatea de învățare asupra elevului și sunt menite să-l familiarizeze cu procesul cunoașterii științifice și să-i creeze motivația de a înțelege mai multe astfel încât să își caute propriile metode de a-și construi cunoașterea personală.
Iată povestea video a proiectului:
Beneficiari direcți: 400 elevi
Finanțare: 12.683 lei
Echipa de implementare:
Polexa Octavian Florin-profesor de fizică la C.N., ”Dr.Ioan Meșotă” Brașov
Prof. dr. Doru Ursuțiu, Universitatea Transilvania Brașov
Tripșa Ovidiu, profesor fizică, gradul didactic I, director C.N. ”Dr. Ioan Meșotă” Brașov
Enache Gabriel, professor de fizică, gradul didactic I
Mirela Sabău, profesor de fizică, gradul didactic I
Mreană Mikaela, profesor chimie, gradul didactic I
Cutieru Adeluţa, profesor biologie, gradul didactic I
Dan Daniela, profesor limba Franceză, gradul didactic I
Cătălina Ispas, laborant