De-a designul de mobilier
September 18, 2018

De-a designul de mobilier este un proiect educațional care dă posibilitatea elevilor,  arhitecților și designer-ilor („design thinking”) să îmbunătățească sau să reimagineze, prin propuneri, spațiul educațional din școala lor, fiind implicați astfel într-un proces de învățare activă, în care își folosesc simțul practic și creativitatea. Este o abordare a învățării prin proiect aplicată pe un exemplu concret pe care ei îl cunosc și utilizează, școala.

Scopul final al acestui proiect este construirea unui ansamblu de piese de mobilier pentru exterior ce va deveni o “sală de clasă în aer liber”. Totodată, un astfel de exemplu poate deveni un model de bună practică pentru alte școli și licee.

 

Implementarea proiectului urmează să se încheie pe 28 februarie 2019. Iată povestea lui video:

 

 

Beneficiari direcți: 90 de elevi, părinți și profesori

Finanțare: 12.000 lei

Echipa de implementare:

Ioana Aldea – Coordonator proiect, arhitect cu o experiență de 12 ani în proiectare și management, profesor la atelierele de specialitate la Liceul de artă HMT secția Artă Ambientală, voluntar în cadrul Asociației de-a arhitectura, experiență de peste 14 ani în design și design de obiect în cadrul diferitelor proiecte.

Deea Ursachi – Asistent logistic, arhitect cu o experiență de 7 ani în proiectare și coordonare proiecte, coordonator local în cadrul Asociației de-a arhitectura.

Elena-Cristina Doboș – Reprezentant unitate de învățământ, director Liceul vocațional de arte plastice Brașov HMT

Proiecte finanțate în ediția 2.0 (2018-2019)
Laboratorul virtual Maths&Science