CRISTEM – știința pentru toți la Cristian
September 18, 2018

Proiectul CRISTEM – știința pentru toți la Cristian are două axe mari de desfășurare. Prima are ca grup țintă elevii Școlii Gimnaziale din Cristian, Brașov, iar cea de-a doua este dedicată cadrelor didactice din școală și din împrejurimi. Proiectul sprijină copiii și profesorii să înființeze clubul de științe și să realizeze activități în școală și comunitate prin desfășurarea unor ateliere experimentale care presupun activități care integrează cunoștințe, dar și metode de exemplificare de impact, pe care profesorii le pot prelua și implementa în activitatea lor inclusiv kit-uri alternative de predare a matematicii și a unor secțiuni de materie din geografie. Profesorii vor participa la cursuri și vor primi kit-urile educaționale necesare derulării activităților integrate.

Scopul proiectului este de a ajuta la realizarea predării tematice de la grădiniță până în ciclul gimnazial aducând împreună profesorii de gimnaziu, de învățământ primar și copiii.

 

Iată povestea video a proiectului:

 

 

Beneficiari direcți:  275 elevi

Finanțare: 12.774 lei

Echipa de implementare:

Corina Iftenie-Pista – Licențiată ca economist a ocupat funcția de Executive Manager sau Project Manager în cadrul Orășelului Cunoașterii a coordonat atât ateliere pentru copii cât și cursuri pentru profesori sau evenimente de știință (Noaptea Muzeelor, Bucharest Mini Maker Fare, Evrika!Sărbatorim Știința). Iar în cadrul Organizației Naționale Cercetașii României a coordonat proiecte de educație pentru liceeni și elevi de gimnaziu.

Dr. Andreia Petcu –Manager Educational în cadrul LbT va facilita activitățile educaționale cu elevii, profesorii și părinții, va pregăti materialele didactice necesare desfășurarii activităților.

Bogdana Grapa – cadru didactic în cadrul Școlii Gimnaziale din Cristian, Brașov și coordonator al optionalului De-a arhitectura si al mai multor programe non formale în trecut.

Proiecte finanțate în ediția 2.0 (2018-2019)
Laboratorul virtual Maths&Science