Călătoria Apei – întâlniri cu plante, animale, oameni și substanțe magice
September 18, 2018

Un program educativ non-formal Călătoria Apei, realizat de către Asociația Mioritics, centrat pe tema ecosistemelor acvatice, care există în programa de Biologie a claselor de gimnaziu. Programul integrează aplicații practice din Biologie, Chimie, Fizică și Cultură Civică, cu scopul ca elevii să înțeleagă sensul și utilitatea informațiilor, experimentelor și metodelor predate pentru studierea și menținerea ecosistemelor acvatice într-o stare ecologică bună. De asemenea este explorată latura artistică și posibilitățile de comunicare a acestei teme prin intermediul unui club de teatru coordonat de către un artist.  Astfel se creează un cadru deschis și se urmărește permanent sensul atribuit învățării, creând motivația intrinseca pentru studiu a copiilor.

 

Iată povestea video a proiectului:

 

 

Beneficiari direcți:  100 de copiii, cu vârste între 11 și 13 ani

Finanțare: 13.840 lei

Echipa de implementare:

Florentina Florescu – coordonator de proiect. Expert ecolog, cu experiență de peste 10 ani în realizarea și coordonarea de proiecte în domeniul conservării naturii, inclusiv inventariere specii și habitate în arii naturale protejate. Experiența de trei ani în programe educaționale bazate pe științele naturii în cadrul Centrului SCHUBZ.

Ioana Vasoti – realizare programe educaționale. Licențiată în geografia mediului, pasionată de viața în natură, cu experiență în livrarea de ateliere interactive pentru copii și adulți. Coordonează programul Eco Grădina Copiilor în cadrul Centrului SCHUBZ.

Luminița Tanasie – voluntar pentru elaborarea și realizarea programelor educaționale. Experiență de trei ani în educație non-formală în cadrul Centrului SCHUBZ.

Proiecte finanțate în ediția 2.0 (2018-2019)
Laboratorul virtual Maths&Science