Proiectul răspunde la două nevoi: reîmprietenirea elevilor cu școala și disciplinele școlare, precum și specializarea tinerilor pentru a răspunde nevoii de inovare a firmelor locale.
Prin acest proiect echipa își propune să coordoneze o echipă de circa 20 de elevi de liceu, care vor proiecta și asambla o mașină electrică, cu care vor concura într-o competiție internațională de profil. Echipa va fi coordonată de profesorii din proiect și îndrumată tehnic de specialiști: ingineri, informaticieni și profesori universitari. Mașina electrică va fi proiectată integral de elevi și realizată prin asamblarea unor piese special comandate; scopul proiectului este ca elevii să reușească să facă ansamblul să funcționeze și să fie competitiv.
Proiectul este încă în implementare până în data de 28 februarie 2019. Iată povestea lui video:
Beneficiari direcți: 30+ elevi
Finanțare: 14.000 lei
Echipa de implementare:
Șerban Manuela: coordonator de proiect; profesor de informatică, a coordonat cercurile de pregătire pentru olimpiada de informatică și concursul internațional American Computer Science League (ACSL); coordonator al proiectului INFO CAR RACE, finanțat de Fondul Științescu 2017; pasionata de robotică și tehnologie.
Nițulescu Laura: responsabil al activităților de programare informatică și robotică; a desfășurat activități de pregătire în cadrul cercurilor de profil, pentru olimpiada de informatică și concursul internațional American Computer Science League; pasionată de robotică.
Schiller Monica: responsabil al activităților de dezvoltare de abilități; psiholog, are peste 12 ani de experiență în dezvoltarea abilităților de viață la adolescenți (lucru în echipă, comunicare, planificare, organizare etc); pasionată de tehnică și tehnologie a coordonat mai multe proiecte naționale și europene prin care i-a ajutat pe elevi să integreze tehnologia în dezvoltarea personală.