Laboratorul de inventică
August 8, 2018

Scopul proiectului este dezvoltarea în rândul elevilor a unei mentalități conform căreia știința și tehnologia nu sunt niște domenii de studiu aride ci au aplicabilitate practică în viața de zi cu zi, la un nivel la care chiar și ei pot  realiza ceva, cu mâinile lor și cu resurse accesibile. În prima parte, cu o clasă de 21 de elevi au fost realizate 7 proiecte inovative, complexe, de Embedded Development(ED). În a doua etapă au fost realizate 6 ateliere de inițiere în ED pentru familiarizarea unui număr de 120 de participanți cu senzori, circuite, motoare, microcontrolere, finalizată prin realizarea practică a unor proiecte mai simple de ED. 

 

Povestea video a priectului:

 

 

Beneficiari direcți: 141 de elevi de gimnaziu și liceu (cls 7-12)

Finanțare: 11.000 lei

Echipa de implementare:

Ardelean Razvan Ioan: Manager proiect: Psiholog, Ms. în Consiliere psihologică și educațională. Inginer electronist.

Ardelean Laura Daniela: Responsabil PR (relația cu școlile, promovare în școli, recrutare, înscriere, secretariat, relația cu părinții). Experiența didactică în școli peste 15 ani. Experiența în proiecte europene de educație.

Ardelean Razvan Mitel: Responsabil cursuri. Student anul III la Automatică și Informatică aplicată Brașov, laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale de informatică, robotică și Embedded Development.

Proiecte finanțate în ediția 2.0 (2018-2019)
Laboratorul virtual Maths&Science