ROBO PlayLABS organizează ROBO Fest
November 14, 2017

Echipa de la Școala Gimnazială Nr. 11 – “Șt. O. Iosif” Brașov a derulat în parteneriat cu Asociația Agile HUB în perioada iunie –noiembrie 2017 proiectul pilot “ROBO PlayLABS” finanțat prin programul Fondul Științescu Brașov, coordonat de Fundația Comunitară Brașov din dorinta de a încuraja pasiunea pentru științe și tehnologie a elevilor printr-o abordare creativă, interdisciplinară și prin mentorarea primilor pași în lumea tehnologiei.

 

Educația în domeniile STEAM devine din ce în ce mai importantă când vorbim de dezvoltarea unor abilități care-i vor ajuta pe copii să se adapteze la lumea în care trăiesc, o lume  în care dezvoltarea tehnologică se produce din ce în ce mai rapid și în care este mai puțin important să le spunem ce să învețe, ci să-i învățăm cum să gândească creativ. Proiectul vine în întâmpinarea acestei nevoi printr-o abordare learning-by-doing, bazată pe activități de tip hands-on.

 

Au fost organizate 10 ateliere practice care au avut la bază o abordare creativă față de știință și tehnologie, învățare prin joacă și activități de tipul do-it-yourself prin utilizarea roboților Dash and Dot de la Wonder Workshop – roboți programabili prin utilizarea de blocuri de cod – principiul folosit în limbajul vizual Scratch dezvoltat la MIT special pentru înțelegerea și învățarea cât mai ușoară a programării pe calculator. Aceste aptitudini dobândite în urma utilizării limbajului Scratch vor putea fi aplicate și îi vor ajuta pe copii în înțelegerea altor limbaje de programare de bază, cum sunt Python și Java.

 

Vă invităm joi, 16 noiembrie începând cu ora 16:00 în Sala de Sport a școlii la evenimentul ROBOFEST în cadrul căruia fiecare grupă de elevi va prezenta colegilor, părinților și cadrelor didactice demonstrații practice pe baza competențelor însușite în cadrul proiectului.

 

Persoana de contact:

Coordonator proiect – prof. Georgeta Radu | Șc. Gen. Nr. 11

e-mail: radu_geta@yahoo.com, telefon: 0766 709490

Coordonator activitate practicĂ – Florin Avasiloaie | Agile HUB

e-mail: florin.avasiloaie@gmail.com, telefon: 0757 307719

 

S-a finalizat cu succes cea de a 6-a ediție al Fondului Științescu
RoDroizii – locul 1 național la Concursul Național de Inovație Tehnică și IT DaVinci