Natura – spațiu de învățare STEAM
May 13, 2019

Descoperă-i pe liderii voluntari și pe copiii participanți în povestea video a proiectului:

 

 

Proiectul a vizat dezvoltarea abilităților prin conectarea științelor cu activitățile practice în natură, astfel încât copiii să aibă oportunitatea să descopere domeniile STEAM, să le experimenteze, să genereze și să se implice în viața lor de zi cu zi, îmbinând zona STEAM cu mediul natural.

 

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, au avut loc ateliere DO IT YOURSELF (amprenta plantelor, cursa CO2, eroziunea, hârtia manuală), pe modelul peer learning, construind diferite obiecte, îmbinând aspectele tehnologice și de artă, înțelegând mai bine elemente fizice de structură și rezistență a diferitelor materiale. Pentru cei mai mari, atelierele au avut un grad de dificultate mai ridicat (hârtie manuală, adăpostul, dolina, meșteșugărit).

 

Atelierele de INOVAȚIE au adus în fața participanților experimente spectaculoase de chimie, fizică și biologie, realizarea de machete funcționale și de videoclipuri educaționale despre activitățile din timpul atelierelor (în iglu, rachete de zăpadă, filtru pentru apă, creme protective), aducând în discuție tematicile: temperatura, apa, densitatea, corpul uman.

 

Beneficiari direcți: 167 de copii si tineri, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din Brașov și împrejurimi

Finanțare: 13.950 lei

Implementat de echipa Organizației Naționale Cercetașii României – Centrul Local Orizont Brașov.

 

 

Pe facebook îi găsiți aici:

 

 

RoboIT 9
Zâmbete la microscop