ROBO PlayLABS organizează ROBO Fest
November 14, 2017

Echipa de la Școala Gimnazială Nr. 11 – “Șt. O. Iosif” Brașov a derulat în parteneriat cu Asociația Agile HUB în perioada iunie –noiembrie 2017 proiectul pilot “ROBO PlayLABS” finanțat prin programul Fondul Științescu Brașov, coordonat de Fundația Comunitară Brașov din dorinta de a încuraja pasiunea pentru științe și tehnologie a elevilor printr-o abordare creativă, interdisciplinară și prin mentorarea primilor pași în lumea tehnologiei.

Sciefest – Festival de știință și industrii creative 24-26 Noiembrie
November 13, 2017

SCIEFEST se adresează organizaţiilor şi firmelor din domeniul educaţiei, ştiinţei, industriei, tehnologiei şi mediului (IT, design și mobilier, arhitectură experimentală, industrii creative, producția de filme și jocuri video, telefonie mobilă, edituri şi librari de e-book, şcoli şi universităţi cu programe inovatoare în educaţie etc).

Pe 23 septembrie, INFO CAR RACE intră în cursă
September 5, 2017

În proiectul pilot INFO CAR RACE, 30 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică “Gr. Moisil” Brașov au lucrat în echipe la asamblarea a 3 mașini electrice funcționale pe baza unor kituri speciale.

Pe 23 septembrie, echipele vor participa la o cursă unde vor testa performanța mașinilor construite de ei în această vară, în parcarea mall-ului Coresi din Brașov.

Brașov STEAM HUB își deschide porțile!
September 5, 2017

Copii și părinți, vă invităm în 16 septembrie la o zi petrecută împreună într-un mediu alternativ în care să testați, construiți, imaginați, demontați, colorați.

Braşov STEAM HUB își deschide porțile: veți face cunoștință cu formatori, veți testa programele educaționale alternative și vă veți distra împreună dacă acceptați provocările tehnice, artistice sau logice.

Inquire&Investigate – Asociatia Camp Future (Academia Micilor Developeri)
July 13, 2017

Prin metoda de studiu Inquire&Investigate, echipa proiectului îşi doreşte să utilizeze un mod diferit de învățare bazat pe următoarele principii: explorarea subiectului, planificarea investigațiilor, experimentarea sistematică folosind tehnologia (și elemente de elctronică, robotică, senzori), interpretarea, evaluarea și comunicarea rezultatelor.

Laboratorul de vacanță – Fundația umanitară ANCOR
July 13, 2017

Proiectul urmărește să  trezească curiozitatea și dorința de a afla mai mult, astfel încât atitudinea copiilor să devină mai entuziastă privitor la științe când vor  observa că peste tot matematica, arta și emoția sunt o constantă.

Descoperă, imaginează, creează – Grup independent de părinți
July 13, 2017

În acest proiect, părinții vor organiza şi susţine workshopuri din diverse domenii – fizică, științele Pământului, tehnologie, chimie, biologie, anatomie și arhitectură. Copiii vor realiza un număr de experimente cu ajutorul unor kituri specifice fiecărui domeniu, sub îndrumarea părinților și a specialiştilor.

Laboratorul interdisciplinar de matematică și științe – Maths&Science
July 13, 2017

Scopul proiectului este realizarea unui laborator interdisciplinar de matematică şi ştiinţe în care să se rezolve probleme de cercetare cu elevii din ClubMateSaguna.

INFO CAR RACE – Colegiul Național de Informatică “Grigore Moisil” Brașov
July 13, 2017

Prin acest proiect pilot, 30 de liceeni vor lucra în echipe la asamblarea a 3 mașini electrice funcționale pe baza unor kituri speciale. După asamblare, echipele vor participa la o cursă unde vor testa performanța mașinilor construite.

Viața e știință – Asociația pentru Educație Practică și Creativă
July 13, 2017

Proiectul este bazat pe joacă, pe curiozitate și pe prietenie. Îmbină tehnologia cu activitățile în aer liber, lucrul în echipe, fără concurența între copii, fără ca activitatea lor să fie evaluată în termeni de “corect” sau “greșit”.