Am prelungit termenul de aplicație pentru scrisorile de intenție până la data de 1 mai, ora 23.00
April 23, 2018

În urma solicitărilor venite din partea profesorilor, organizațiilor sau grupurilor de inițiativă care și-au exprimat intenția de a aplica, dar nu erau pregătiți, termenul fiind suprapus cu vacanțele de sărbători, am decis să prelungim primirea scrisorilor de aplicație până la data de 1 mai, ora 23.00.

Am lansat ediția a doua a Fondului Științescu
April 3, 2018

Căutăm proiecte creative, inovatoare, care arată că ştiinţele precum matematica, informatica, chimia, fizica, biologia, tehnologia, robotica, astronomia, aeronautica, arhitectura pot fi interesante şi incitante pentru tineri, facilitându-le înţelegerea unor fenomene simple, cu care intră în contact în viaţa de zi cu zi. Cu acestă ocazie, tinerii pot să descopere cum funcţionează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne şi cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.

Hai să lansăm împreună racheta Științescu în ediția a doua!
December 22, 2017

Știm cât îți plac experimentele, că “educaţia altfel” şi “ştiinţele exacte” se regăsesc printre pasiunile tale, de aceea te provocăm la un proiect Do it Yourself care-ți testează abilitățile tehnice. Donează 100 de lei, ridică-ți racheta Științescu împreună cu certificatul de Științescofor, asambleaz-o sau fă-o cadou cuiva drag. Astfel ești parte din lansare. Nu-i așa că-i palpitant?

Cu donația ta, noi vom sprijini în 2018 următoarele echipe de pasionați de științe să continue aceste proiecte, să propună idei noi și să atragă interesul mai multor tineri către domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică).

Finalul ediției pilot Fondul Științescu Brașov
November 28, 2017

Te invităm în 7 decembrie la un eveniment dedicat științei, ce va avea loc la Coresi Shopping Resort, unde vrem să-ți arătăm ce s-a întâmplat în ediția pilot la Fondul Științescu Brașov: vom afla mai multe despre cele 10 proiecte pe care le-am finanțat, despre coordonatorii Științescu și sutele de copii și tineri care au participat la aceste ateliere.

ROBO PlayLABS organizează ROBO Fest
November 14, 2017

Echipa de la Școala Gimnazială Nr. 11 – “Șt. O. Iosif” Brașov a derulat în parteneriat cu Asociația Agile HUB în perioada iunie –noiembrie 2017 proiectul pilot “ROBO PlayLABS” finanțat prin programul Fondul Științescu Brașov, coordonat de Fundația Comunitară Brașov din dorinta de a încuraja pasiunea pentru științe și tehnologie a elevilor printr-o abordare creativă, interdisciplinară și prin mentorarea primilor pași în lumea tehnologiei.

Sciefest – Festival de știință și industrii creative 24-26 Noiembrie
November 13, 2017

SCIEFEST se adresează organizaţiilor şi firmelor din domeniul educaţiei, ştiinţei, industriei, tehnologiei şi mediului (IT, design și mobilier, arhitectură experimentală, industrii creative, producția de filme și jocuri video, telefonie mobilă, edituri şi librari de e-book, şcoli şi universităţi cu programe inovatoare în educaţie etc).

Pe 23 septembrie, INFO CAR RACE intră în cursă
September 5, 2017

În proiectul pilot INFO CAR RACE, 30 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică “Gr. Moisil” Brașov au lucrat în echipe la asamblarea a 3 mașini electrice funcționale pe baza unor kituri speciale.

Pe 23 septembrie, echipele vor participa la o cursă unde vor testa performanța mașinilor construite de ei în această vară, în parcarea mall-ului Coresi din Brașov.

Brașov STEAM HUB își deschide porțile!
September 5, 2017

Copii și părinți, vă invităm în 16 septembrie la o zi petrecută împreună într-un mediu alternativ în care să testați, construiți, imaginați, demontați, colorați.

Braşov STEAM HUB își deschide porțile: veți face cunoștință cu formatori, veți testa programele educaționale alternative și vă veți distra împreună dacă acceptați provocările tehnice, artistice sau logice.

Inquire&Investigate – Asociatia Camp Future (Academia Micilor Developeri)
July 13, 2017

Prin metoda de studiu Inquire&Investigate, echipa proiectului îşi doreşte să utilizeze un mod diferit de învățare bazat pe următoarele principii: explorarea subiectului, planificarea investigațiilor, experimentarea sistematică folosind tehnologia (și elemente de elctronică, robotică, senzori), interpretarea, evaluarea și comunicarea rezultatelor.

Laboratorul de vacanță – Fundația umanitară ANCOR
July 13, 2017

Proiectul urmărește să  trezească curiozitatea și dorința de a afla mai mult, astfel încât atitudinea copiilor să devină mai entuziastă privitor la științe când vor  observa că peste tot matematica, arta și emoția sunt o constantă.