De-a designul de mobilier
September 18, 2018
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit

De-a designul de mobilier este un proiect educațional care dă posibilitatea elevilor,  arhitecților și designer-ilor („design thinking”) să îmbunătățească sau să reimagineze, prin propuneri, spațiul educațional din școala lor, fiind implicați astfel într-un proces de învățare activă, în care își folosesc simțul practic și creativitatea. Este o abordare a învățării prin proiect aplicată pe un exemplu concret pe care ei îl cunosc și utilizează, școala.

Scopul final al acestui proiect este construirea unui ansamblu de piese de mobilier pentru exterior ce va deveni o “sală de clasă în aer liber”. Totodată, un astfel de exemplu poate deveni un model de bună practică pentru alte școli și licee.

 

Beneficiari direcți: min. 500 elevi

Finanțare: 12.000 lei

Echipa de implementare:

Ioana Aldea – Coordonator proiect, arhitect – Arhitect cu o experienta de 12 ani în proiectare și management, profesor la atelierele de specialitate la Liceul de arta HMT secția Arta Ambientală, voluntar în cadrul Asociației de-a arhitectura, experiența de peste 14 ani în design și design de obiect în cadrul diferitelor proiecte punctuale.

Deea Ursachi – Asistent logistic, arhitect cu o experiență de 7 ani în proiectare și coordonare proiecte, coordonator local în cadrul Asociației de-a arhitectura.

Elena-Cristina Doboș – Reprezentant unitate de învățământ, director Liceul vocațional de arte plastice Brașov HMT

Pagina de Facebook:

Laboratorul virtual Maths&Science
CRISTEM – știința pentru toți la Cristian