Binary Racing Project
September 18, 2018
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Share On Reddit

Proiectul răspunde la două nevoi: reîmprietenirea elevilor cu școala și disciplinele școlare, precum și specializarea tinerilor pentru a răspunde nevoii de inovare a firmelor locale.

Prin acest proiect echipa își propune să coordoneze o echipă de circa 20 de elevi de liceu, care vor proiecta și asambla o mașină electrică, cu care vor concura într-o competiție internațională de profil. Echipa va fi coordonată de profesorii din proiect și îndrumată tehnic de specialiști: ingineri, informaticieni și profesori universitari. Mașina electrică va fi proiectată integral de elevi și realizată prin asamblarea unor piese special comandate; scopul proiectului este ca elevii să reușească să facă ansamblul să funcționeze și să fie competitiv.

Beneficiari direcți:  30+ elevi

Finanțare: 14.000 lei

Echipa de implementare:

Șerban Manuela: coordonator de proiect; profesor de informatică, a coordonat cercurile de pregătire pentru olimpiada de informatica și concursul internațional American Computer Science League (ACSL); coordonator al proiectului INFO CAR RACE, finanțat de Fondul Științescu 2017; pasionata de robotică și tehnologie

Nițulescu Laura: responsabil al activităților de programare informatică și robotică; a desfășurat activități de pregătire în cadrul cercurilor de profil, pentru olimpiada de informatică și concursul internațional American Computer Science League; pasionată de robotică.

Schiller Monica; ROL: responsabil al activităților de dezvoltare de abilități; psiholog, are peste 12 ani de experiență în dezvoltarea abilităților de viață la adolescenți (lucru în echipă, comunicare, planificare, organizare etc); pasionată de tehnică și tehnologie a coordonat mai multe proiecte naționale și europene prin care i-a ajutat pe elevi să integreze tehnologia în dezvoltarea personală.

Pagina de Facebook:

De-a designul de mobilier
Laboratorul virtual Maths&Science